Bób Egipski BAJELLA Chtoura GARDEN
Fasola fava, czyli bób,jest często wykorzystywana w kuchni południowo-wschodniej części basenu morza śródziemnomorskiego. Podstawowy składnik popularnego, egipskiego dania Foul Medammas. Idealny dodatek do gulaszy i zup. Składnik sałatek.
Składniki: bób duży, woda, sól, kwas cytrynowy E330, stabilizator EDTA E385.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Referencyjna wartość spożycia na 100 g produktu
kJ: | 418 |
kcal: | 100 |
Tłuszcz: | 0,5 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 |
Węglowodany: | 16,5 |
W tym cukier: | 1,7 |
Białko: | 7 |
Sól: | 1,2 |
Waga: 850 g, po odsączeniu: 510 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Wyprodukowano w Libanie.