Cieciorka ziarno TARGROCH
Cieciorka, zwana także ciecierzycą lub grochem włoskim,to jedna z przedstawicielek rodziny bobowatych. W Polsce nie jest tak popularna jak jej znana nam dobrze krewna - fasola, a wbrew nazwie, z grochem ma niewiele wspólnego. Smak i drogocenne właściwości ciecierzycy od dawien dawna docenia jednak kuchnia orientalna i śródziemnomorska, skąd pochodzi znany na całym świecie hummus, falafel czy cieciorkowe curry.
Składniki: ziarno cieciorki (ciecierzycy).
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Referencyjna wartość spożycia na 100 g produktu
kJ: | 1582 |
kcal: | 378 |
Tłuszcz: | 6,04 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 |
Węglowodany: | 62,95 |
W tym cukier: | 10,7 |
Błonnik: | 12,2 |
Białko: | 20,47 |
Sól: | 0,06 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Alergeny: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.