Florenta Plus Biolit - mineralizacja i zachowanie prawidłowej gęstości tkanki kostnej
To unikalny produkt w skali całej Europy - technologia wytwarzania ekstraktu Florenta Plus z zachowaniem maksymalnej ilości aktywnych składników i ich cennych właściwości została opatentowana przez producenta, firmę BIOLIT.
Działanie substancji czynnych:
- - fitoncydy kontrolują stan bakterii, wirusów i grzybów,
- - fitosteroidy kontrolują odpowiedni stan formuły krwi. Przyśpieszają adaptację organizmu do wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego,
- - makro i mikroelementy wpływają na odpowiednią mineralizację układu kostnego,
- - flawonole – antyoksydanty,
- - kwercetyna (20%) wpływa na kontrolę powstawania złogów miażdżycowych w naczyniach krwionośnych,
- - substancje czynne wpływają na prawidłową pracę centralnego układu nerwowego, koncentrację i pamięć,
- - substancje czynne wpływają na kontrolę poziomu glukozy we krwi.
Wskazania do stosowania i wspomagania:
- - działanie wykrztuśnie, korzystne w łagodzeniu zaburzeń górnych dróg oddechowych – przeziębień, kaszlu, infekcji,
- - działanie antyseptycznie, w kontroli mikrobioty, korzystne zapaleniu pęcherza, upławach, stanach zapalnych pochwy i szyjki macicy oraz zbliżonych zaburzeniach płodności u kobiet,
- - działanie wiatropędnie korzystne w wzdęciach, skurczach układu jelitowego,
- - korzystne w niedosoczności żołądka i zbliżonych zaburzeniach trawienia,
- - działanie w kontroli pasożytów jelitowych,
- - działanie przeciwutleniające, korzystne w zaburzeniach metabolicznych związanych ze stanem miażdżycowym i z wysokim ciśnieniem, kontroli masy ciała i utrzymaniu prawidłowego ukrwienia serca,
- - kontrola stresu oksydacyjnego generowanego u osób z zaburzeniami hiperglikemicznymi.
Skład: ekstrakt wodny pąków jodły syberyjskiej, taksyfolina z modrzewia dahurskiego, witaminy (A, B i E), flawonoidy, sole mineralne, polifenole roślinne, biodostępne żelazo, miedź, cynk, wapno.
Badania kliniczne dotyczące właściwości substancji biologicznie aktywnych w wodnym ekstrakcie jodły syberyjskiej zostały przeprowadzone w Syberyjskim Państwowym Uniwersytecie Medycznym w Tomsku. Ekspertyza zatwierdzona przez Państwowy Naukowo-Badawczy Instytut Żywienia w Moskwie.
Zalecane spożycie: jedną miarkę (5 ml) produktu rozpuścić w 100 ml letniej wody. Roztwór spożywać trzy razy w ciągu dnia podczas posiłku.