Imbir kłącze Dary Natury
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Właściwości imbiru:
- korzystnie wpływa na proces trawienia,
- może niwelować wzdęcia,
- może przeciwdziałać zakrzepicy żył,
- może być stosowany wspomagająco przy wysokim poziomie cholesterolu,
- stosowany jest w terapii migreny,
- właściwości odkażające imbiru mogą pomóc na ból gardła,
- imbir rozpuszczony w wodzie może pomóc na kaszel lub profilaktycznie - w higienie jamy ustnej,
- właściwości przeciwbólowe wykorzystywane są w leczeniu bóli miesiączkowych,
- może pomóc na obrzęki,
- jedzenie imbiru może pobudzić krążenie,
- imbir to ceniony afrodyzjak,
- herbata z imbiru to środek wspomagający leczenie bólu mięśni i stawów,
- imbir rozgrzewa.
NIE ZAWIERA GLUTENU.
Składniki: kłącze imbiru 100%.
Przechowywanie w suchym i ciemnym miejscu.