Mąka jaglana Nasze Bio
Mąka jaglana to świetna alternatywa dla wszelkiego rodzaju zabielaczy i zagęstniaczy. Można ją spokojnie używać do zup i sosów, zastępując przy tym mąkę pszenną czy różne śmietany. Mąka jaglana jest mąką neutralną, zdrową i świetnie nadaje się jako zamiennik innych rodzajów mąk. Duże uznanie zawdzięcza przede wszystkim sporej zawartości witaminy B, a także obecności pierwiastków takich jak potas i magnez, które pomagają budować kondycję układu krążenia. Dodatkowo obecność błonnika pozwala obniżyć poziom „złego” cholesterolu i zadbać o wyższy poziom jego „dobrego” odpowiednika. Poza tym ze względu na swoją uniwersalność jest to produkt, który zdecydowanie warto mieć w swojej kuchni. Mąka jaglana to jedna z mąk naturalnie niezawierająca glutenu, więc idealnie nadaje się dla osób cierpiących na celiakię oraz tych, którzy zwracają dużą uwagę na ograniczanie spożycia produktów glutenowych. Dzięki swoim właściwościom bardzo dobrze oczyszcza organizm i działa na niego odkwaszająco.
Skład: mąka jaglana 100%.
Przechowywanie w suchym i ciemnym miejscu może być bardzo długo. Polecane są także specjalne pojemniki na mąkę, najlepiej szklane.