Mąka kokosowa OlVita
Mąka kokosowa wytwarzana z aromatycznej kopry kokosowej, chętnie wykorzystywana w kuchni w różnych wariacjach. Smakuje, dekoruje i inspiruje do eksperymentów kulinarnych. Szczególnie polecana do wytwarzania słodkich potraw, np. placuszków, naleśników, ciast i ciasteczek, trufli czekoladowo-kokosowych. Potrafi również zaskoczyć obecnością w przepisach potraw pikantnych czy słodko- kwaśnych.
Ze względu na smak jest chętnie wykorzystywana przez mamy chcące przemycić nieco wartości odżywczych w posiłkach swoim pociechom.
Przygotowując mieszankę do wypieków ciasta czy placuszków warto pamiętać, że mąka ta wytwarzana jest z kopry kokosowej, która naturalnie nie zawiera w swym składzie glutenu. Zbyt duży udział mąki kokosowej w mieszance będzie zmniejszać elastyczność i kleistość ciasta.
Składniki: zmielona, częściowo odtłuszczona kopra kokosowa.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Referencyjna wartość spożycia na 100 g produktu
kJ: | 1492 |
kcal: | 359 |
Tłuszcz: | 13,5 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 12,8 |
Węglowodany: | 22,6 |
W tym cukier: | 19,5 |
Błonnik: | 35,2 |
Białko: | 19,2 |
Sól: | 0,08 |
Alergeny: w firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, makadamia, migdały.
Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.