Mąka orkiszowa razowa Nasze Bio
Mąka orkiszowa razowa powstaje poprzez jednorazowe zmielenie ziarna zbóż, jest nieoczyszczona i zawiera najwięcej prozdrowotnych wartości odżywczych. Bogata w błonnik, cenne witaminy: B1, B2 – korzystnie wpływające na nasz układ nerwowy oraz mikroelementy: fosfor, żelazo, magnez, cynk. Ze względu na obecność błonnika cukry zawarte w takiej mące uwalniają się powoli, co powoduje dłuższe uczucie sytości, a także brak gwałtownego podwyższenia poziomu glukozy we krwi.
Mąka orkiszowa razowa i jej najważniejsze wartości to wysoka zawartość białka , błonnika pokarmowego, źródło cennych mikro i makroelementów oraz zawiera łatwiej przyswajalny gluten niż np. zwykła pszenica.
Składniki: mąka pszenna orkiszowa 100%.
Przechowywanie w suchym i ciemnym miejscu może być bardzo długo. Polecane są także specjalne pojemniki na mąki, najlepiej szklane.