Susz młodej naci pietruszki Dary Natury
Stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się głównie do zup, rosołów ziemniaków, sosów.
Natka pietruszki zawiera kilka razy więcej witaminy C niż owoce cytrusowe i jest jednym z najbogatszych źródeł prowitaminy A, chlorofilu, wapnia, sodu, magnezu i żelaza. Może być stosowana we wspomaganiu leczenia dróg moczowych i kamicy nerkowej. Ponadto ma działanie przeciwnowotworowe i zapobiega anemii.
Właściwości zdrowotne i lecznicze natki pietruszki:
- wzmacnia system immunologiczny,
- działa antyseptycznie,
- działa przeciwzapalnie,
- działa moczopędnie,
- wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn,
- stymuluje produkcję kolagenu w organizmie ,
- pomaga przeciwdziałać zaburzeniom krzepnięcia krwi,
- wpływa korzystnie na wzrok,
- przeciwdziała anemii,
- pomaga zachować zdrowe kości i zęby,
- pomaga zapobiegać wadom cewy nerwowej.
NIE ZAWIERA GLUTENU
Składniki: nać pietruszki 100%.
Przechowywanie w suchym i ciemnym miejscu.