Olej kokosowy nierafinowany zimno tłoczony OlVita
Olej kokosowy nierafinowany pozyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno kopry kokosowej. Nowoczesna technologia, w tym specjalne rodzaje pras do tłoczenia tego oleju oraz wieloletnie doświadczenie z koprą kokosową pozwalają nam na pozyskiwanie wysokiej jakości produktu. Zawsze świeży, aromatyczny i bez osadów.
Ze względu na wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych ( 92 g/100 g, w tym kwas laurynowy 50 g/100 g) oraz wysoką temperaturę dymienia jest olejem, na którym można bezpiecznie smażyć. Dodatkowo nadaje wspaniałego aromatu i smaku potrawom smażonym, np. naleśnikom czy racuszkom. Również bardzo często wykorzystywany jest do wypieków, np. mufinek, tart czy ciasteczek. Dla wielu ogromnym zaskoczeniem jest kawa z dodatkiem oleju kokosowego.
Składniki: olej kokosowy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Referencyjna wartość spożycia na 100 g produktu
kJ: | 3700 |
kcal: | 900 |
Tłuszcz: | 100 |
W tym: |
|
kwasy tłuszczowe nasycone: | 92 |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 5 |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 2 |
Węglowodany: | 0 |
W tym cukier: | 0 |
Białko: | 0 |
Sól: | 0 |
Alergeny: w firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, makadamia, migdały.
Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
W niskich temperaturach olej może mętnieć i tężeć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.