Olej z pestek dyni zimno tłoczony OlVita
Olej z pestek dyni pozyskiwany w wyniku tłoczenia w niskiej temperaturze (max 40º C) nieprażonych pestek dyni. Świadomie pomijamy proces prażenia, a wszystko po to, aby zachować maksimum substancji aktywnych pochodzących z wartościowych pestek dyni.
Olej z pestek dyni został wyróżniony jako TOP PRODUKT „Doceń polskie” w 2018 r.
Olej z pestek dyni zimno tłoczony charakteryzuje wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych oraz obecność naturalnie występującej w oleju witaminy E.
Składniki: olej z pestek dyni zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Referencyjna wartość spożycia na 100 g produktu
kJ: | 3700 |
kcal: | 900 |
Tłuszcz: | 100 |
W tym: |
|
kwasy tłuszczowe nasycone: | 18 |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 33 |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 49 |
Węglowodany: | 0 |
W tym cukier: | 0 |
Białko: | 0 |
Sól: | 0 |
Alergeny: w firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, makadamia, migdały.
Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
W niskich temperaturach olej może mętnieć i tężeć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.