Ślężański olej rzepakowy zimno tłoczony OlVita
Ślężański olej rzepakowy to produkt 100 % naturalny. Pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno wyselekcjonowanych nasion rzepaku odmian dwuzerowych, bezerukowych.
Produkt wielokrotnie nagradzany:
- Certyfikat Ślężańskiego Produktu Regionalnego
- Nasze Kulinarne Dziedzictwo I miejsce 2012 r.
- Perła roku 2013 r.
- Najlepszy produkt w Plebiscycie Sudeckie Kryształy 2016 r.
- Produkt Regionalny Świdnicki Gryf 2017 r.
- TOP PRODUKT „Doceń polskie” 2018 r.
Sekretem wyjątkowości tego produktu jest najwyższa jakość użytego surowca oraz nowoczesna technologia produkcji, którą stosujemy. Wszystko to pozwala nam na zachowanie niezmienionych wartości odżywczych i naturalnych substancji aktywnych. Ślężański olej rzepakowy to produkt o wysokiej wartości odżywczej. Charakteryzuje go wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych i kwasów tłuszczowych omega-3. Zawiera naturalnie występującą w oleju witaminę E.
Składniki: olej rzepakowy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Referencyjna wartość spożycia na 100 g produktu
kJ: | 3700 |
kcal: | 900 |
Tłuszcz: | 100 |
W tym: |
|
kwasy tłuszczowe nasycone: | 8 |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: | 63 |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: | 28 |
Węglowodany: | 0 |
W tym cukier: | 0 |
Białko: | 0 |
Sól: | 0 |
Alergeny: w firmie Ol’Vita przetwarzane są surowce spożywcze będące alergenami. Dlatego produkt może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, makadamia, migdały.
Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
W niskich temperaturach olej może mętnieć i tężeć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.